2011. január 21., péntek

Fogadjátok nagy szeretettel a Gombás kúriát







Elkészült az új tagunk , a balatonfüredi Gombás kúria bemutatkozó anyaga. Fogadjátok nagy szeretettel az új stílusos-t és jó olvasgatást kívánunk!

Immáron több, mint tíz éve már, hogy egy rozoga, de így is gyönyörű épületen megláttuk az „Eladó” táblát: a meglátást és azonnali beleszeretést tett követte, nagynehezen, apait-anyait beletéve, nem kevés rizikót vállalva megvásároltuk e hajdanvolt, a 18 század végéről datálódó, a ritka Copf-stílus jegyeit hordozó –igen lepusztult – műemlék ingatlan, mely hajdan egy nemesi családnak a Balatonig nyúló szőlőbirtokkal övezett nyári lakja, s Füred egyik ősháza volt. Udvarán a hajdani „falu kútja”, falai között az évszázados történelem, mely, ha mesélni tudna…

Manapság mesél is (kinek az ódon, 85 centis kőfalak, kinek a régi szekérútról az épület magvába vezető óriás kapu, kinek a mára a térbe bevont borpincék, a faragott kőoszlopok, sok más egyéb…): hosszú küzdelem,”ötletelés”, Széchenyi-terv támogatásra várakozás, majd több évig tartó aprólékos, minden részletre kiterjedő teljes körű restaurálás és felújítás nyomán 2006 végén tudtunk megnyitni, mint kúria-hotel. A zsák megtalálta foltját: az óriási helyi kínálat közepette jól behatárolható – zömében fiatal ill. középkorú értelmiségiekből álló, folyamatosan bővülő – vendégkör fedezte fel e különlegességet, s aki egyszer hozzánk betér, hála az U-alakú épületegyüttesnek a nyüzsgő világot kizáró intimitásának, a reggeleknek, délutánoknak és estéknek a házigazdákkal – Ildikóval és Gáborral -, no meg egymással eltöltött beszélgetéseivel, minden bizonnyal visszatér egyszer, s a fonal „újra összecsomózódik”…mintha el sem hagyott volna bennünket…hazatér…

Falaink között – a tudatos kialakításnak köszönhetően – a kis alapterületű bájos „standard” szobáktól a nagyobb családok, társaságok befogadására alkalmas közel 100 nm alapterületű, minden kényelemmel felszerelt apartmanokig mindenféle rendű-rangú elhelyezést tudunk kínálni összesen 13 hálónkban, melyeket nagyvonalú közösségi terek ölelnek körbe. E „térelosztás” következtében kivételes helyszínei tudunk lenni mind egy romantikus pihenésnek, mind céges- és magánpartiknak, rendezvényeknek, tréningeknek, üzleti találkozónak, baráti összejöveteleknek, rövid- és hosszabb távú üdüléseknek egyaránt – mindezt 12 hónapon át. Bár egyelőre helyi kulináris élményekkel nem szolgálhatunk, rendezvényeinket hibátlanul működő party-szerviz cégek szolgálják ki – emellett a vezető helyi pincészetek kívánságra borkóstolót tartanak.

A „kocka-wellness-hotel-feeling” helyett egy emberközeli létet, a teljes pihenés-feltöltődés lehetőségét kínáljuk: SPA részlegünkben (hol nincs szigorú nyitva-tartás) vendégeink általában magukban, saját társaságukkal mennek le, mely különös atmoszférát biztosít számukra.

Mindentől függetlenül: a Gombás kúria nem tud, s tán nem is szeretne mindenkinek megfelelni: összhangra törekszik történetével és környezetével, ami meghatározza szolgáltatásait egyaránt. Akik azonban megérzik, átélik a stílus és környezet, a múlt és jelen különleges harmóniáját, legtöbbször már első látogatásuk alkalmával eldöntik: előbb-utóbb visszatérnek ide.

Bővebbet honlapunkon: www.gombaskuria.hu



1 megjegyzés: