2011. február 24., csütörtök

Íme legújabb tagunk a Kosbor Panzió az Őrségből!

Bemutatkozik a Kosbor Panzió

A friss ágynemű ropogása, a dunyha puha melege, az intarzia finomsága, a diófa mély barnája, az apró részletek harmóniája…

A forró rétes gőzölgése, a cabernet rubinvöröse, a kecskesajt csípőssége, a gyümölcspálinka torokmelengető vidámsága, a vadsült borókás illata…

Az évszázados tölgy méltósága, az almát csenő őz félénksége, a vargánya átható illata, az erdő mély csendje, a tűz lángjának ropogó tánca…

Mi ezt szeretjük az Őrségben, ezt szeretjük az Életben, és ez az a Hangulat, amit vendégeink örömére igyekszünk megteremteni és megtartani a Kosbor Panzióban.

Úgy gondoljuk, a vendéglátásban is ugyanazt a színvonalat kell nyújtanunk, amit magunktól, saját otthonunkban is elvárunk. Épp ezért szobáinkat úgy rendeztük be, hogy minden igényt kielégítsenek. Mindig friss, ropogós ágynemű, puha takarók és kényelmes ágyak várják, hogy néhány pihentető éjszakát töltsön bennük. Igényes, felújított antik berendezés és minden igényt kielégítő fürdőszobák biztosítják az otthonosságot, széfek a biztonságot, a társasjátékok, az ingyenes WiFi, az étterem és borospince pedig a szabadidő tartalmas eltöltését esős napokon is.

Vendégeinknek bőséges svédasztalos reggelit biztosítunk, szezonális helyi és nemzetközi finomságokkal, esténként pedig a környék és az ország legjobb borait, pálinkáit kóstolhatják.

A házban a szobák mellett közös helyiségek is helyet kaptak, mint a 25 fős étkező, a kávézósarok, a szabadban pedig több terasz és veranda, bográcsozáshoz, grillezéshez több jól felszerelt tűzrakóhely, és persze az egész erdő-mező nyújtja a szórakozás ezernyi lehetőségét.

A Kosbor Panzió öt minden igényt kielégítő kétágyas szobával, egy négyágyas bababarát családi apartmannal és két tágas, összesen 17 férőhelyes turistaszobával áll őrségi szálláshelyre vágyó vendégei rendelkezésére.

A szobák berendezését többségében antik bútorok, régiségek adják, amiket évek alatt gyűjtöttünk őrségi, sárvári, esztergomi és budapesti régiségboltokban, de a turistaszobákba például egy német kastélyszállóból sikerült egy tucat eredeti parasztágyat vásárolni. A bútorokat helyi mesterek újították fel, és a magyarszombatfai fazekasok munkáját dicsérik a zöld mázas agyagtálak és tányérok.


A ház tervezésénél megtartottuk a hagyományos őrségi építészeti stílust, az arányokat, formákat, és a régi, közel száz éves, sajnos menthetetlen épület anyagait is felhasználtuk. A kivitelezésnél a két fő szempont a vendégek kényelme és az energiatakarékos, környezetbarát üzemelés volt: ezt hővisszanyerős szellőztetés, napkollektor, esővízgyűjtő és - hasznosító rendszer, teljes körű szigetelés és kombinált fűtés biztosítják.


A Kosbor Panzió a falutól kissé távolabb eső, gyönyörű fekvésű, több mint 3 hektáros birtokon fekszik, melyet két út, illetve a burjánzó erdő határol. A birtok része a gyümölcsös, ahol jellegzetes helyi alma-, szilva- és körtefák termik a pálinka, a lekvár, a rétes és megannyi finomság alapanyagát. Örökségünk, az öreg tölgy 300-400 éves lehet, lábánál hatalmas kaszálórét, amelyen tavasszal százával virágzik a védett agárkosbor. A birtokhoz közel 1 hektár erdő is tartozik, ami észrevétlenül olvad egybe az Őrségi Nemzeti Park hatalmas erdőségeivel.

További képnézegetésre invitálunk Titeket: ITT


Kosbor Panzió és közösségi szálláshely

9946 Magyarszombatfa, Fő utca 6.

e-mail: kosbor@kosborpanzio.hu, foglalas@kosborpanzio.hu

web: www.kosborpanzio.hu http://www.facebook.com/kosborpanzio?v=wall

tel: +36-94-544-022

mobil: +36-30-952-2478 (Farkas Ágnes )3 megjegyzés:

 1. Farkas Krisztina2011. április 6. 1:05

  Tisztelt Blogszerkesztők!
  Szeretném felvenni Önökkel a kapcsolatot emailben de a lapon nem láttam ilyen opciót.
  Elérhetőségem: vf3reception/kukac/catherinedickens/pont/com

  Köszönettel és üdvözlettel,
  Farkas Krisztina

  VálaszTörlés
 2. Üdv! Szeretnék érdeklődni, hogy hogyan lehet bekerülni a "klubba"? Köszönöm válaszukat, Gábos Anna (Hilltop Neszmély)

  VálaszTörlés
 3. Kedves Anna! Beszéljünk: 06202525302 Paór Anikó- Rosinante

  VálaszTörlés