2013. március 23., szombat

Bemutatkozik új tagunk az Óbester Panzió Badacsonyból!

A történet 200 éve kezdődött, akkor épült ugyanis az Óbester panzió őse Badacsonyban. A hely annyira elbűvölt minket, hogy amikor 2010-ben lehetőségünk lett megvásárolni, egy percig sem haboztunk, áttettük székhelyünket Svédországból Badacsonyba. Jöttünk mi a feleségemmel, a kislányunk Marta, a kisfiunk Hector, és persze a kutya is új otthonra lelt ezen a csodálatos helyen. Belevágtunk a nagy kalandba, úgy, hogy a családból csak én tudtam magyarul, a feleségem és a gyerekek egy kukkot sem beszéltek. Ma már itt járnak iskolába, beilleszkedtünk és egy cseppet sem bántuk meg, hogy belevágtunk!Az Óbester Panzióból csodálatos kilátás  nyílik a Balatonra, szőlőbirtokokkal és diófákkal övezett környezetben, ahol huszonnégy szállóvendéget tudunk elhelyezni, és közel kétszer ennyi vendéget tudunk leültetni grill éttermünkben és hangulatos borpincénkben.
Ha szívesen kapcsolódna ki ilyen csodálatos környezetben, akár egy hétre, hétvégére vagy csak akár egy pohár finom bor erejéig, akkor itt a helye!
Az Óbester kőhajításnyira  fekszik a Badacsony központjában lévő üzletektől, strandtól és vasútállomástól. A körülöttünk lévő szőlőbirtokok és borpincészetek gazdái örömmel és büszkén mutatják meg, hogy mire képesek.
Grill-éttermünk nyitva áll szállóvendégeink illetve betérő vendégeink számára is. Étlapunk fő jellegzetességei az ínycsiklandó grill ételek a helyben termesztett zöldségekkel.
Borkóstoló? Hát persze! A régió számos pincészetét megtalálhatjuk itt.
Ünnepségek, esküvők és konferenciák szervezésében is segítséget tudunk nyújtani.
Az Óbester Panzió 8 szobából és 2 apartmanból áll, összesen 24 ágy áll a vendégek rendelkezésére. Szobáinkban 90, 140 illetve 160 cm széles ágyak vannak, annak érdekében, hogy a lehető legszélesebb igényeket is ki tudjuk elégíteni.
A közelmúltban újítottuk fel  szobáinkat, új ágyakat és matracokat állítottunk be és vadonatúj ágyneműt és törölközőt helyeztünk ki. Az egyszerű, letisztult stílusban berendezett szobákhoz zuhannyal ellátott fürdőszoba, légkondicionálás (kivéve  az adottságainál fogva hűs, teraszos apartmant), TV, hűtőszekrény, hajszárító és ingyenes WIFI tartozik. Vasaló és vasalódeszka külön kérésre igényelhető.
Badacsony nemcsak  a falu, hanem a falu fölé magasodó hegy neve is. Ugyan nem túl magas, azonban a maga 440 méterével a környék  legmagasabb hegye. Jellegzetes formája mérföldkőnek számít a vidéken. A vidék elsősorban pincészeteiről híres, és a borkészítés mestersége  egészen a római időkig nyúlik vissza. Főként fehér bort készítenek errefelé, de a könnyű vörösborok is megtalálhatóak a palettán.
Természetesen a hely fő vonzereje az evés-ivás, azonban sok egyéb szabadidős tevékenységre van lehetőség. A Balaton, ami kontinensünk legnagyobb tava, lehetőséget nyújt úszásra, hajózásra, csónakázásra és horgászásra egyaránt (környezetvédelmi okokból a motorcsónak használata tilos). Közelünkben két golfpálya is működik, de ha esetleg valakinek a túrázáshoz támad kedve, a környék arra is tökéletesen alkalmas. Akik pedig biciklitúrát terveznek, jó hír, hogy a közelben biciklikölcsönző is üzemel.

Szeretettel várjuk a vendégeket: Zoltán és Catharina

http://www.obesterpanzio.hu/


Cím:
8261 Badacsony
Római út 203
Magyarország/Hungary/Ungarn/Ungern
GPS: +46° 47' 22.90", +17° 29' 24.35"
E-mail: obesterpanzio@t-online.hu
Telefon: +36 30 213 02 25

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése