2015. február 9., hétfő

10 MESÉS SZÁLLÁS, AHOL JÓ ELBÚJNI!



Írt rólunk a TÍZDOLOG.hu!

1Kosbor Panzió – Az Őrség dombjai között egy 3 hektáros birtok közepén áll a Kosbor Panzió. Tiszta szoba: ez jut eszünkbe a ropogós ágyneműkről, az antik bútorokról, a süppedős, hívogató fotelekről. És bár nyáron jó a függőágyakban elringatózni vagy szalonnát sütni a tűzrakó helyek valamelyikénél, télen is csodás nekiindulni a havas erdőnek az egyik ösvényen, aztán pedig visszatérni a meleg szobába.
kosbor
2 Óbester Panzió – Nem messze Badacsony központjától, a hegy lábánál a szőlőföldek és a diófák között egy 200 éves épület kelt új életre. Az Óbester igazi családi panzió, jó ízléssel berendezve, fehérre meszelt falakkal, vastag fagerendákkal, régi és új bútorok keveredésével. Télen az ablak mögül jó figyelni a Balatont, nyáron a teraszról.
obester
3 Megyer – Megyer igazi menedék: az ország legkisebb faluja vadregényes erdővel körülvéve olyan búvóhely, aminél jobbat aligha találsz. A pöttöm faluban a méretéhez képest rengeteg a szálláshely: 18. században épült mesebeli kúriák várnak, hogy megpihenj.
megyer
4 Rosinante – Az egyik legrejtekesebb szálloda, pedig csak Budapesttől 30 percre van. A Rosinante megbújuk a Szentendrei-szigeten, csendre, együttlétre és kirándulásokra hív, na meg isteni vacsorákra, mert a konyhában igazi mesterfalatok készülnek.
rosinante


6 Káli Art Inn – Olyan hely ez, ahol az ember mindig maradni akar még egy napot. A köveskáli panzió-szálloda az ország legtündéribb helyei közé tartozik, arról nem is beszélve, hogy kilépve a Káli-medence csodáit találja az ember. Fa bútorok, régi falak, levendula illat, válogatott berendezés és álmodozásra csábító helyek mindenhol.
kaliartinn
7 Gombás Kúria – Ha Balatonfüred nyüzsgésétől eltávolodva az Arácsi úton sétálsz, könnyen belebotlasz a Gombás Kúriába: a felújított műemlék-épületet nehéz eltéveszteni. Abból a korból áll itt, amikor Füreden még nagy szoknyás legyezős lányok készültek viháncolva az esti korzózásra, ezt mi ma is megtehetjük. Itt kicsit az az érzése az embernek, mintha megállt volna az idő, van kedved bámészkodni a verandán vagy megpihenni egyet a szalonban.
gombas
8 Catherine’s Cottages – Egy tündéri apartman-együttes a Vértes Nemzeti Park szélén melynek tulajdonosa egy brit házaspár, megálmodója pedig a félig magyar származású feleség, Catherine. Szőlők, levendulák, gyümölcsfák, lovak, frissen sült répatorta és egyedien berendezett kisházak várnak itt.
catherine
9 Nomád Hotel – Elvarázsolt hely ez, olyan, mintha életre keltek volna a Pinterest country-vintage stílusú lakberendező fotói. Franciaágy a jurtasátorban, csipkével borított fatörzs, az üzemeltető család által felújított antik bútorok és milliónyi szívből jövő kis ötlet. Na meg frissen sült fánk. Ez a Nomád Hotel titka, és a család, aminek minden tagja a vendégek kényelméért és otthonosságáért dolgozik.
PicMonkey-Collage1
10  Templomvölgy Resort – Az erdő szívében található épület korábban Mátrakeresztes katolikus temploma volt, 2010-ben nyitott meg felújítva kis szállodának, nem véletlen, hogy ma is különleges hangulata van. Télen különösen csodás a környék, közel a sípálya és ég a tűz  kandallóban…
unnamed

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése