2010. május 10., hétfő

Bemutatkozik a Káli Art Inn

Káli-medence, Kékkút és Kővágóörs parasztházai, Köveskál, és a szentbékkállai Kő-tenger....
Ezen a környéken lelassul az idő, és minden addigi fontossági sorrend érvényét veszti. Évente több mint kétezer órát süt itt a nap, ettől picit mediterrán az egész környék.
Errefelé a lényeg a tiszta levegő, a mezők illata az állandóság nyugalmát tükröző táj és a finom borok.
A mi kis vendégházunk itt található. A hozzánk érkezőket kettő egymás mellett álló több mint száz éves épület látványa fogadja. Az eredeti állapotukban felújított épületek, mint két bástya zárják ki a mindennapok rohanását. A 10000 négyzetméteres kertben 5 épület található. Mind a régi, mind az új építésű modern tájba simuló épületekben egyedi bútorzatú szobák találhatók.
Az idelátogató úgy érezheti, mintha kedvenc nagymamájához érkezett volna egy hétvégére, ha a századfordulón épült házban foglal, de ha az új szobákat választja, akkor mintha Provansz egyik vendégházába érkezett volna meg. Az egyenként, piacokon és régiség kereskedésekben válogatott bútorok, evőeszközök és más kiegészítők különleges hangulatot, bájt adnak a helynek.
Az ebédlőben használt Zsolnay porcelánok, szobáinkban a kézzel kötött ágytakarók, vagy éppen a főépület ötvenéves rádiója olyan természetességgel vannak használva a mindennapokban is, és mindezt úgy festi alá a táj csendes nyugalma, hogy a látogatást akár időutazásnak is hihetnék. Pedig egyáltalán nem az. A kifejezetten családbarát panziónkban telt ház esetén is könnyedén el lehet vonulni, és nem zavaróak a kert mélyi játszótérről vagy a medence környékéről felhangzó gyerekhangok sem. A fűszernövényeket, mandulát, diót, körtét és birsalmát egyaránt adó hatalmas kertünk több környező telek megvásárlásával lett kialakítva, és a szakácsnőnk kifejezetten helyi ízekből készíti az ételsorokat. A Káli Art Innbe érdemes az ízek miatt is ellátogatni, a reggeli, a 11-ig felszolgált finomságok, a puha kifli, a házi baracklekvár,a helyi mangalica felvágottak, sajtok, kakaók, vagy a különleges ízesítésű idényjellegű joghurtok komoly elfoglaltságot jelentenek a szállóvendégeinknek. Akinek kedve van, kérhet a szakácsnőtől frissen sütött házi süteményeket, amelyet a teraszon vagy a kertben lehet elfogyasztani, igény szerint jön masszőr, gyermek vigyázó, van szauna, kültéri medence, és elvihető bicikli (akár gyereküléssel is), de a Káli Art Innben a legjobb: itt maradni.

Weboldalunk: itt

Döbröntei Ildikó és Döbröntei Csaba

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése