2010. június 4., péntek

Cikk jelent meg rólunk a Panoráma Turizmus Bulletinben


Stílusos vidék szállodák szövetkeztek

Stílusos vidéki szállodák önmeghatározással hat magyarországi szálláshely új szervezõdést indított útjára azzal a céllal, hogy erõiket egyesítve hatékonyabban tudjanak megjelenni a piacon. A tagok (Club Szarvaskút, Káli Art Inn – Köveskál, Nomád Hotel – Noszvaj, Rosinante Fogadó – Szigetmonostor, Vendégház a Zöld Kapuhoz – Salgóbánya, Villa Fiore – Lesencetomaj) közös jellemzõje, hogy kisméretû, vidéki házak, amelyek családi kézben üzemelnek, fontos számukra az egyediség, a stílus és a hangulat, a vendég szeretete és a helyi gasztronómiai értékek megismertetése - tájékoztatta szerkesztõségünket Balogh Barbara, a Nomád Hotel üzletvezetõje.
Az Utazás 2010 kiállítás óta formálódó, de hivatalos szervezeti formáját egyelõre keresõ társulás együttmûködésének megcélzott színterei a kis méretbõl fakadó tipikus gondok: hogyan lehet megjelenni a nemzetközi piacokon, a komoly vásárokon és a mérvadó médiában, megfelelõ erõ felmutatása a beszerzéseknél, és annak a vendégkörnek a megtalálása, amely éppen a „stílusos szállodák” kínálta hangulatot, szolgáltatásokat keresi. Elsõ lépésként a partnerek megosztották egymással törzsvendégkörüket, akiknek hûségét ezentúl minden házban díjazzák - hangsúlyozottan nem nagyszállodás módszerekkel.
A társaság abszolút demokratikus alapokon mûködik, minden döntést közösen hoznak meg, és a késõbbiekben sem szeretnének szervezeti hierarchiát kialakítani. Úgy gondolják, körülbelül 10 házzal lehet ezt a baráti együttmûködésen alapuló véd- és dacszövetséget fenntartani, ezért az új tagok csatlakozását is egyöntetû jóváhagyáshoz kötik. A Stílusos Vidéki Szállodáknak saját blogjuk mûködik a http://stilusosszallodak.blogspot.com/ címen, illetve – a tervbe vett közös weblap elkészültéig - a Facebookon létrehozott rajongói oldaluk - www.facebook.com/stylishhotels - a közös események, akciók helyszíne. Itt zajlott le a közelmúltban logópályázatuk is, amire a rajongóktól 24 pályamû érkezett. Hamarosan pályázatot írnak ki szlogenjük kitalálására is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése